Min mode- och skönhetsstil - Emilie Johansen

Hon driver skönhetsbloggen The basic by Emilie Jo och är en av finalisterna i Stylista Beauty Talent. För några veckor sedan besökte hon Oriflames huvudkontor i Stockholm för att ta del av Oriflames nya ekologiska hudvårdsserie EcoBeauty. Vi tog tillfället i akt och ställde några frågor om mode, shönhet och hudvård. Låt dig inspireras!

När började du blogga och hur kommer det sig att du började blogga om skönhet och hälsa?
– Jeg startet bloggen min for 1 år siden og i løpet av det året har den utviklet seg fort. Jeg har alltid elsket skjønnhet og helse. Jeg investerer heller i en god ansiktskrem fremfor nye klær, så det var naturlig for meg å ha hovedfokuset på skjønnhet. Jeg bruker mye tid på å researche, teste og lære om nye produkter og jeg ønsker å dele den informasjonen med mine lesere. Jeg ser på bloggen som mitt kreative univers hvor jeg får dele interessene mine med andre!

Hur skulle du beskriva din mode- och skönhetsstil?
– Jeg trives best i enkle looks både når det kommer til mote og skjønnhet. Jeg eier nesten bare svarte og hvite klær da jeg føler meg finest i slike outfits. Jeg liker også litt rocka elementer som tøffe skinnjakker og sko. Når det kommer til skjønnhet er en fin og glødende hud fundamentet til en gjennomført look så jeg bruker lang tid på hudpleie.

Hur ser din signaturlook ut när det kommer till skönhet?
– Jeg bruker alltid en primer som gir meg glød, for å få dewy hud bruker jeg litt flytende Foundation og bronzer. Bronzer har jeg alltid i vesken, hvis jeg har dårlig tid på morgenen prioriterer jeg litt farge på kinnbeina frem for mascara. Jeg elsker også gylden øyesminke og trives generelt sett best i jordtone sminke med nøytrale lepper.

Var hämtar du inspiration till din mode- och skönhetsstil?
Jeg finner inspirasjon overalt, jeg liker å se på catwalk looks og teste ut selv. Jeg lærer også mye av andre beautybloggere. Jeg søker alltid rundt etter produkter og gjør mye research. Når det kommer til hudpleie er jeg veldig opptatt av å lese om ingredienser og virkningen av disse. Pinterest og Youtube er favorittene når det kommer til sminketutorials.

Hur tar du hand om din hy! Berätta om din hudvårdrutin?
Jeg er veldig nøye når det kommer til huden min og det er det jeg bruker lengst tid på i min beautyrutine. For noen år siden bodde jeg i San Diego og jeg tok ikke vare på huden, det resulterte i mange pigmentflekker som jeg har jobbet mye med å få bort. Noe som mange glemmer er viktigheten av en god rens, det er viktig å rense både på kvelden og på morgenen. Huden jobber veldig over natten og trenger pleie på morgenen, ingrediensene i hudkremene trekker ikke ordentlig inn hvis man ikke har renset godt nok. Jeg renser derfor både på morgenen og kvelden, bruker serum, øyenkrem og dag/nattkrem. Jeg bruker også en eksfolierende scrub og en ansiktsmaske 2-3 ganger i uken. Sist men ikke minst påfører jeg faktor 50 i ansiktet året rundt.

Använder du dig av ekologiska hudvårdsprodukter? Tycker du att det är viktigt att dina hudvårdsprodukter är ekologiska?
Jeg er opptatt av økologi generelt og forsøker å handle så mye økologisk som mulig – også når det kommer til hudpleie og sminke. Det er viktig å tenke over hvor mye kjemikalier vi tilfører kroppen og eliminere så mye som mulig. Det har lenge vært mye fokus på dette når det kommer til mat og jeg synes det er fint at flere og flere beauty brands utvikler økologiske produkter som gir forbrukeren mulighet til å velge et alternativ som ikke skader kroppen.

Hur uppdaterar du din hudvårdsrutin inför våren?
På sommeren trenger huden min ikke like mye fukt som på vinteren og jeg bruker derfor å bytte ut dag- og nattkremen med en lettere variant. Jeg sørger også for alltid å ha solfaktor til ansikt og lepper i vesken.

Dela med dig av ditt bästa hudvårdstips
Rens! Fukt og solfaktor + en god scrub. Alle har forskjellige hudtyper så det er viktig å kjøpe produkter som passer til akkurat din hudtype. Jeg anbefaler også sminkefrie dage hvor du gir huden din en pause – jenter er vakre uansett og vi trenger ikke alltid å gå med sminke! Jeg har minst to sminkefrie dager i uken og det føles utrolig digg. Tar du hudpleie rutinen din seriøst vil huden din gløde og du vil snart føle deg mer komfortabel uten sminke.


5 SNABBA - MIN VÅRSTIL
Läppstift eller läppglans – neutral läppglans!
Rouge eller bronzer - Bronzer
Mörkt eller ljus nagellack - ljus
Uppsatt eller utsläppt hår - utslått, always!
Foundation eller tonad dagcreme - tonat dagcreme når jeg har fått litt sol i ansiktet.


Words by: Photographs by: Emilie Johansen